Już niedługo kolejne spotkanie z cyklu Food Working organizowane przez agencję kreatywną Od kuchni. Wydarzenie promowane hasłem „Komunikacja alkoholu bez tabu” odbędzie się 28 listopada 2024 roku o godzinie 18:00 w studio Co Nieco na warszawskiej Pradze Południe.
Dynamicznie zmieniające się przepisy i zakazy dotyczące promocji alkoholu sprawiają, że jego odpowiedzialna komunikacja odgrywa coraz większą rolę. Podczas siódmego spotkania branżowego Food Working uczestnicy będą mogli poznać odpowiedzi na wiele kluczowych pytań, w tym m.in. dowiedzą się, jak tworzyć komunikację dla produktów alkoholowych, jednocześnie trzymając się obowiązujących przepisów czy jak unikać pułapek i budować kampanie zgodnie z prawem.
Wśród panelistów znajdą się Patryk Kalinowski, prawnik w Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego (FOOD LAW), Patrycja Sikorska, PR & Strategic Marketing Manager TiM, Emilia Rabenda, prezeska zarządu Związku Pracodawców Polskiego Przemysłu Spirytusowego, oraz Piotr Popa, ekspert ds. public affairs Grupie Żywiec.
Cykl spotkań Food Working jest przeznaczony zarówno dla osób z branży, jak i wszystkich pasjonatów prawa i reklamy. Uczestnicy wydarzenia wysłuchają interesującej debaty i będą mogli wziąć udział w dyskusji, która rozwieje wątpliwości i zainspiruje do nowych działań. Prelegenci podzielą się natomiast swoimi doświadczeniami i najlepszymi praktykami w zakresie komunikacji alkoholu.
Podczas spotkania odbędzie się też premiera nowego e-booka, który został stworzony we współpracy z cenionymi polskimi ekspertami. Tematyka publikacji, podobnie jak spotkania branżowego, jest związana z komunikacją alkoholu. Uczestnicy wydarzenia będą mogli uzyskać bezpłatny dostęp do e-booka.
Aby wziąć udział w spotkaniu, należy zapisać się na stronie. Liczba miejsc jest ograniczona.
PRoto.pl jest patronem medialnym wydarzenia. (ao)